Skip to main content

Musical ‘Evita’ keert terug met Brigitte Heitzer en René van Kooten. Vandaag was de perspresentatie in Sofitel Legend The Grand Amsterdam. De pers presentatie werd muzikaal ondersteund door bandoneonist Gert Wantenaar. Als eerste speelde hij solo bandoneon het stuk “Rubi”. Het hoogtepunt van de presentatie was uiteraard “Don’t cry for me Argentina” live op bandoneon gespeeld.

De Graaf & Cornelissen Entertainment maakten vandaag feestelijk bekend dat zij in seizoen 2018/2019 met de Andrew Lloyd Webber musical Evita zullen gaan touren langs Nederlandse theaters. Brigitte Heitzer zal de gelauwerde rol van Eva Péron na tien jaar opnieuw op zich nemen. René van Kooten speelt de rol van Che en Marijn Brouwers is Juan Péron. Esmée Dekker speelt Mistress en is alternate Evita, Yoran de Bont speelt Magaldi.

Musical ‘Evita’ keert terug met Brigitte Heitzer en René van Kooten - bandoneonist Gert Wantenaar - 2018 - The Grand Amsterdam

The Grand Amsterdam was vandaag het stijlvolle decor voor de presentatie van de cast en spelers van Evita. Voor de presentatie was bandoneonist Gert Wantenaar de perfecte persoon voor de muzikale begeleiding.

“Het is een moeilijk te bespelen instrument, maar de unieke klank geeft alle voldoening” Gert Wantenaar

De gekozen stukken voor de perspresentatie waren “Rubi” en “La Cumparsita”. Uiteraard kon het bekende nummer: “Don’t cry for me Argentina” niet ontbreken toen Brigitte Heitzer werd aangekondigd op het podium. Naast de muzikale ondersteuning werd het laatste stuk ook prachtig vertolkt door een tango danspaar uit de musical.

Bandoneonist accordeonist Gert Wantenaar

Evita zal op maandag 22 oktober in première gaan in Koninklijk Theater Carré. De Nederlandse tour wordt afgesloten op 31 maart 2019 in het Chassé Theater, om daarna van 9 tot en met 11 april nog drie voorstellingen te spelen in Leuven.

Evita vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte die als buitenechtelijk kind een moeilijke jeugd heeft. Met hulp van een tangozanger verhuist ze op 15-jarige leeftijd naar Buenos Aires. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken. Op het moment dat ze in 1944 kolonel Juan Perón leert kennen, neemt haar leven een drastische wending. Ze weet zijn hart voor zich te winnen en wordt twee jaar later, als Perón president wordt, de First Lady en heldin van het Argentijnse volk. Alleen Che lijkt Evita’s berekenende handelswijze te doorzien en voorziet haar van vlijmscherp commentaar.